Herkes günahında barındırır ateşini



Hayat aslında çokta garip değil.. Şaşırmamalı hiçbir şeye.. Bir şey yada birileri için çırpınırsın çırpınırsın o yinede hakkında yazılanı yaşamak için ölüme gider. Kuşlar bile bir amaç için yaşar iken. Amaçsız yaşayan bir insan olabilir mi ki? Onca haberlerde dinleriz, "yine facia, yine kaçak göçmenler boğuldu, şu kadar öldü" diye..

Biz biliriz bu yolculuğun ne kadar zor ve sorunlu olduğunu da, buna cesaret edenler hiç mi bilmezler, hiç mi duymazlar, hiç mi görmezler?

Oysa hayat da, hiç hafife alınamayacak bir yolculuktur. Kaptanına güvenmediğin bir gemide yolculuk yapmakta nedir? Hayatın pahasına o gemiye bineceksin diye kafana silah mı dayadılar, tehdit mi ettiler? Hadi bindin diyelim, her şeyden bir dönüş vardır da, ölüm hariç.. İnsan bile bile, göz göre göre ölüme gider mi?
Dedim ya, hayat değil garip olan, insanlar garip..

Aslında herkes günahında barındırır ateşini. Ne garip değil mi? Onca seçeneğin var, sen gide gide seni günaha-ölüme götürecek yolu seçiyorsun.. En güvenilmez   kaptana tutsak oluyor, boyun eğiyorsun. Zaten seni para için taşıyan kaptan, en basit bir esaret ve ölüm korkusunda seni satmaz mı, seni de ölüme terk etmez mi?

Bazen her türlü ihtiras ve ön yargıları bırakıp, hayatını bir başkalarının gözünden de görmek gerek. Belki o zaman kendini daha iyi anlayabilir, birçok hata ve yanlıştan dönebilirsin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kadınlar kocalarını neden aldatır hiç düşündünüz mü?

Evli erkekler neden eşlerini aldatırlar?

İnsan 7'sinde ne ise 70'inde de o mudur?